El Calor De La Pilota

on viernes, enero 13, 2017

Ahir, huit de gener 2017, al carrer Jorge Juan d’Alacant, el calor de la pilota feu oblidar el fred propi de l’hivern. La final del primer circuit la bolata, en la modalitat a llargues, entre els equips de Sella i Parcent, fou el motiu elegit pel club de pilota d’Alacant per rendir homenatge a Julio Mas, darrer trinqueter de la ciutat.

IMG_6457a-1

Sobre les onze del matí i després d’una esplèndida partida entre juvenils –futures figures d’aquest noble esport- la colla de xaramiters de Sant Antoni i Sella introduïren a la muixeranga d’Alacant i els equips finalistes.

IMG_1309-1-2

Al bell mig del carrer i amb una sentida expectació, aquests constructors de mítiques torres humanes, contravenint la lleig de la gravetat conqueriren el cel per recuperar aquella última pilota perduda als anys cinquanta del segle passat. Un àgil i hàbil xiquet/a des de l’altura de la innocència ens oferí una nova oportunitat de gaudir de la pilota a la nostra ciutat, tot i retornant al trinqueter el temps passat.

IMG_6420-1b

Per acabar, i per primera vegada a Alacant, s’escenificà la reverència, on un pilar de dos, home i xiqueta, amb el braços oberts, lliuren respecte i honor a la persona, Julio Mas, en aquest cas, mereixedor de tal reconeixement.

Una llarga emoció en forma d’un càlid aplaudiment feu que “lo valencià” es manifestés entre els presents, amb natural i lleial orgull. La música i la dansa impregnaren el carrer, l’espai comú on s’expressa el sentiment popular. Gràcies a la xaramita, la muixeranga i la pilota per fer-nos sentir valencians, essers humans universals.

Després i per arrodonir el matí una gran partida a llargues, al més pur estil de la tradició, obrí la porta de la passió, la rivalitat i l’esportivitat. Ambdós equips lluitaren per guanyar i feren mèrits per aconseguir-ho, però prop de les tres de la vesprada Parcent, de forma justa s’imposà a l’equip de Sella.

IMG_6557-1b

Felicitats a tots: jugadors, organitzadors i patrocinadors per haver-nos ofert un memorable dia de pilota.

Lluís Soler

0 comentarios:

Publicar un comentario